TERVETULOA

Juhani

Näin unelmasta on viimeinkin tullut todellisuutta. Kypsällä iällä puhjennut kirjoittamisen into on saanut foorumin, jonne ilmaantuu uusia kirjoituksia aika ajoin. Niitä ilmaantuu myös käännöksinä muille eurooppalaisille kielille. Uskon, että kirjoittamisen hauskuus on välittynyt myös lukijoille, sillä onhan siitä tullut jo runsaasti positiivista palautetta.

Miksi sivujen nimeksi juuri Pakinapaja? Ensinnäkin se tuli ensimmäiseksi mieleen ja rimmaahan se aika napakasti. Toiseksi juttujen teko vaatii kyllä aika lailla työstämistä sen eri vaiheissa. Paljon ennen raakamateriaalin päätymistä vasaran ja alasimen väliin. Pienessä Pakinapajassahan kaikki tehdään itse suunnittelusta markkinointiin asti. Pakinapajasta kuuluukin melkoinen kilke ja kalke kun on idean teknisen työstämisen aika. Hionnan ja kiillotuksen aika koittaa, kun aihio on saatu oikeaan muotoonsa. Joissakin tuotteissa lopputulos vaatii vielä hieman porausta eli syventämistä.

Kuvassa näkyy Pakinapajan toimisto. Se pikkuruinen paja tai verstas sijaitsee noiden korvien välissä. Siellä on kuitenkin runsaasti tyhjää tilaa. Onneksi ajatuksen poikaset itävät, löytävät toisensa ja niistä muodostuu toisinaan jopa mielekkäitä kokonaisuuksia. Erilaisia tehtäviä oppii tekemällä, niin myös verbaalisepän hommia. Raaka-aine sisältää aina erilaisissa suhteissa Jumalan sanaa, nykypäivän ihmisille ymmärrettäviä käsitteitä ja tietenkin huumoria. Tämän hengellisen, verbaalisen raaka-aineen työstäminen on kaikkein ominta ja mieluisinta aluetta. Vasaran virkaa hoitaa kirjoittamisen taito, jonka käyttämiseen harjaantuu kokemuksen myötä. Suunnitteluvaiheessa tärkein työkalu on mielikuvitus. Se työkalu onkin ahkerassa käytössä. Koko ajan uusia ideoita odottaa työstämistä. Tosin tämä ahkera käyttö herättää ajatuksen siitä, onko tämä nyt ihan normaalia tämän ikäiselle miehelle (50+). No, oman lisänsä se antaa elämän rikkauteen, kunhan sen ei anna laukata ihan villinä ja vapaana.

Toivotan teidät siis tervetulleiksi näille sivuille ja toiveeni on että nämä jutut rikastuttavat teidän elämäänne.

Juhani Pitkäkari